Hoevevakantie-tips

Beleef je actieve droomvakantie

Hoevetoerisme

Vakantie op een actief landbouwbedrijf

Hoevetoerisme is zoveel meer dan ‘een vakantie op een boerderij’. Ga hier helemaal mee op in het leven in en rond een actief landbouwbedrijf – van ’s morgen tot ’s avonds.

Wij zetten de poort van onze vierkantshoeve wagenwijd open zodat jullie kunnen kennis maken met een traditioneel landbouwbedrijf. Typisch voor Haspengouw is het gemengd bedrijf met akkerbouw en veeteelt.                                          Op onze velden verbouwen we onder andere:

  • vlas en tarwe;
  • suikerbieten en chicorei;
  • erwten en bonen.

In onze stallen vind je dikbilstieren van het eeuwenoude Bleu Blanc Belge-ras.

Bewust kleinschalig

Omdat we ons bedrijf bewust kleinschalig houden, zowel wat veeteelt als toerisme betreft, kan iedereen hier op een rustige en ontspannen manier kennis maken met het echte boerderijleven. Naast de boerderijdieren hebben we ook kippen, konijnen, geitjes, ganzen, boerenpaarden, Fleur de pony, Mira de hond…….

Kinderparadijs

Kinderparadijs Jonge bezoekertjes zijn van harte welkom. De kleintjes kunnen van ’s morgens tot ’s avonds ravotten op de grote veilige binnenkoer met zijn zandbak, fietsjes, speelkar, enz.

Verrassende kindervakantie
Boomgaard

Achter onze hoeve hebben we de oude hoogstamboomgaard van 1,5 ha terug aangeplant met meer dan 50 soorten appelen, peren, kersen en pruimen en een poel.

Smul van onze boomgaard
Hoevetoerisme ook voor volwassenen

Herinneringen aan vroeger, rust, stilte, de charme van een historisch gebouw….ook dat is hoevetoerisme.
Een lekker streekbiertje, een glaasje wijn, goed gezelschap, een babbeltje over “koetjes en kalfjes”…..meer moet dat niet zijn.

Ervaar de historische hoeve