Kinderparadijs

Veilig spelen op de binnenkoer

Kinderparadijs

Jonge bezoekertjes zijn van harte welkom. De kleintjes kunnen van ’s morgens tot ’s avonds ravotten op de grote veilige binnenkoer met zijn zandbak, fietsjes, echte waterpomp, enz…
Voor de grotere is er een gocart,  tafeltennis, hoefijzer gooien en niet te vergeten de stroberg. En misschien gaat de boer wel naar het veld met de tractor en kunnen ze mee.

Eens een dag minder goed weer, geen probleem ook indoor kunnen de kinderen heerlijk ouderwets spelen met sjoelbak of pudebak.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Op stap met Bas Das, de leukste gids om Haspengouw te ontdekken:

Wie denkt dat wandelen saai is, heeft het helemaal  mis.  Met dit boekje in de hand wordt elke wandeling in Haspengouw een plezier.  Op stap met Bas Das wil jonge natuurontdekkers op een andere manier naar de natuur leren kijken.

Landbouw anders beleven:

 

Via de Landbouwbelevingsroute ga je samen met de kids op ontdekking langs hoeves in het landelijke Opheers en Batsheers. Onderweg kom je langs acht belevingsplekken die je het Haspengouws boerenlandschap met al je zintuigen doen beleven. De route vertrekt aan de Michaelhoeve.

Uitstapjes

Queeste-Sint-Truiden:

Zoektocht naar de schat van Trudo, ga op avontuur en zoek de eeuwige schat in de stad: 9 monumenten wijzen je de weg naar de puzzelstukken. Maak de puzzel en vind de weg naar de schatkist in de mooiste tuin van de stad.

In de mooie beekvallei van de Molenbeek wandel je langs oude hoogstamboomgaarden. Op de korte wandeling ligt een echt paradijs voor kinderen. Ze kunnen er naar hartenlust ravotten en dankzij een zoektocht alles ontdekken over fruit en insecten. Uitrusten doe je in de leuke speel- en picknickweide met als nieuwe attractie de  gigantische glijbaan. Kinderen zoeven er na een klim van 20 meter naar beneden via een buis van meer 15 meter lang.

Het recreatiedomein De Alk – Alken: De Alk biedt een totale ontspanning voor jong en oud. Het kindvriendelijke park omvat een speeltuin, verkeerspiste, minigolf, waterfietsen, roeiboten, waterfonteinen, sport- en trimparcours,

Stadspark De Motten – Tongeren: Kinderen kunnen heerlijk ravotten in de speeltuin. Het verkeerspark biedt de mogelijkheid om reeds op jonge leeftijd vertrouwd te geraken met de verkeersregels.Verder bevat het Tongerse park nog een skatepark, minigolf, petanque, tennis, … Op de vijver kan je varen met roeiboten en pedalo’s.

Bokrijk: Laat je onderdompelen in het verhaal over vakmanschap van  vandaag,   gisteren en morgen en steek zelf de handen uit de mouwen tijdens boeiende ateliers. Of leef je uit in onze speelschuur waar traditionele volksspelen zoals kegelen en krulbollen en eigentijdse make-over kregen.   Er is ook de openluchtspeeltuin deze is niet alleen gigantisch groot, hij is ook super leuk. Megaglijbanen, schommels, een dradencircus, mini-auto’s, minigolf en zelfs een volledig kleuterdorp met HOPLA-speelhoek… Het allerleukste? De speeltuin is het hele jaar door gratis toegankelijk! http://www.bokrijk.be/nl

Plopsa Indoor Hasselt: Laat het weer het even afweten? Beleef dan de magie van vliegende fietsen, woeste zeeën en meer. http://www.plopsaindoorhasselt.be