Wandelen in Haspengouw

Vertrek direct vanuit de Michaelhoeve

Verrassend rijk aanbod

Kies jouw wandeling

Limburg is de groenste provincie van het land. Heerlijk om erop uit te trekken voor een unieke wandeling. Van een ’s zondagsommetje tot een stevige kuitenbijter. Vind jouw favoriet online of vraag in de Michaelhoeve naar de specifieke wandelkaart die je gratis mag gebruiken.

Smaakmaker: Doorkijkkerkje in Grootloon

Een golvend landschap met beboste heuveltoppen, akkers en uitgestrekte hoogstamboomgaarden. Vertrek vanuit het Middeleeuwse Borgloon, ooit de hoofdstad van het Graafschap Loon.

Bekijk de wandelroute

Landschapswandeling Nieuwenhoven
Het bos van Nieuwenhoven maakt deel uit van het grootste aaneengesloten bosgebied in Zuid–Limburg. Vertrekkend aan het bezoekerscentrum leiden 3 gemarkeerde wandelingen (4 km, 2 km en 1 km) je door het eeuwenoude loofbos.
Het bos charmeert in elk seizoen: de prachtige bloeiers in het voorjaar, de eekhoorntjes in de zomer, een oogstrelend kleurenpalet in de herfst,…
Elke wandeling eindigt in de speeltuin, ook de kinderen kunnen dus genieten van dit oude bos vol jong leven!

Landschapswandeling Mettekoven
Het kleine dorpje Mettekoven (Heers) straalt, te midden van akkers en hoogstamboomgaarden, een Provençaalse warmte uit. Een zacht heuvelend landschap en drie imposante vierkantshoeves … het lijkt wel of de tijd er heeft stil gestaan. De vier ‘grand cru-wandelingen’ (1,5 km, 3 km, 4 km en 7 km) vertrekken vanuit het centrum van Mettekoven. Bij vertrek vanaf de Michaelhoeve: 13 km.

Landschapswandeling Heks – Langs boerenerven
Heks is gelegen in het rustige en landelijke Heers. De oude dorpskernen, imposante vierkantshoeves en statige kastelen vormen in combinatie met de uitgestrekte akkers, holle wegen en magnifieke uitzichten een ideaal wandeldecor. De startplaats van de drie wandelingen (6 km, 9 km en 12 km) is een authentieke herberg.

Klaprozenroute – Tussen Opheers en Batsheers
Aan de poort van de Michaelhoeve start de Klaprozenroute. Die brengt je langs de mooiste plekjes in Opheers en Batsheers. De volledige route is 8 km lang. Dankzij de verbindingswegen maak je de wandeling eventueel een stuk korter. Precies zoals je zelf wilt!

 Alle wandelkaarten zijn gratis ter beschikking van onze gasten.