Verrassend Haspengouw

Perfecte plek voor een boerderijvakantie

Verrassend Haspengouw …

Een vakantie in Haspengouw: volmaakte ontspanning en gezonde inspanning. Door te wandelen en te fietsen bijvoorbeeld, dwars door de golvende heuvels van deze fruitstreek. Er vertrekken uitgestippelde routes aan onze hoeve.

Haspengouw is de grootste fruitregio van West-Europa. In april verandert het landschap in één kleurrijke bloesemzee. Met heerlijk fruit aan het einde van de zomer. Tijdens de bloesem- en oogstfeesten zetten veilingen en fruitbedrijven de deuren wijd open. Overal vinden er dan fruitige activiteiten plaats.

Droog Haspengouw ligt het verst naar het zuiden. Dit deel van Haspengouw – ‘Hesbaye’ in het Frans – herken je aan de uitgestrekte akkers. De landbouwers oogsten jaarlijks hectaren vol suikerbieten en tarwe. De kleine dorpskernen ademen vaak een historische sfeer, maar blaken tegelijk van bedrijvigheid en vitaliteit.

Vochtig Haspengouw is de streek van het fruit. Tussen de boomgaarden vind je gemoedelijke steden. Verre van metropolen, integendeel: Sint-Truiden, Tongeren, Bilzen, Borgloon hebben stuk voor stuk een aangename binnenstad zonder dat die al te druk zou zijn. Geniet van het hedendaagse bedrijvigheid en de historische schatten.

Fietsen

Fietsen in Haspengouw is genieten van een rijk cultuurlandschap met unieke vergezichten, kleine dorpskernen, pittoreske kapelletjes en imposante kastelen en vierkantshoeves.

Fietsen rond de Michaelhoeve
Wandelen

Limburg is de groenste provincie van het land. Heerlijk om erop uit te trekken voor een unieke wandeling. Van een ’s zondagsommetje tot een stevige kuitenbijter. Vind jouw favoriete route!

Wandelen rond de Michaelhoeve
Bezoeken

De Michaelhoeve ligt centraal in Haspengouw. Met zijn romantische kastelen en rijke boomgaarden, religieuze monumenten en historische steden valt er altijd iets te beleven in Haspengouw.

bezoeken rond de michaelhoeve