Verrassend Haspengouw

Perfecte plek voor een boerderijvakantie

Verrassend Haspengouw …

Een vakantie in Haspengouw: volmaakte ontspanning en gezonde inspanning. Door te wandelen en te fietsen bijvoorbeeld, dwars door de golvende heuvels van deze fruitstreek. Er vertrekken uitgestippelde routes aan onze hoeve.

Haspengouw is de grootste fruitregio van West-Europa. In april verandert het landschap in één kleurrijke bloesemzee. Met heerlijk fruit aan het einde van de zomer. Tijdens de bloesem- en oogstfeesten zetten veilingen en fruitbedrijven de deuren wijd open. Overal vinden er dan fruitige activiteiten plaats.

Droog Haspengouw ligt het verst naar het zuiden. Dit deel van Haspengouw – ‘Hesbaye’ in het Frans – herken je aan de uitgestrekte akkers. De landbouwers oogsten jaarlijks hectaren vol suikerbieten en tarwe. De kleine dorpskernen ademen vaak een historische sfeer, maar blaken tegelijk van bedrijvigheid en vitaliteit.

Vochtig Haspengouw is de streek van het fruit. Tussen de boomgaarden vind je gemoedelijke steden. Verre van metropolen, integendeel: Sint-Truiden, Tongeren, Bilzen, Borgloon hebben stuk voor stuk een aangename binnenstad zonder dat die al te druk zou zijn. Geniet van het hedendaagse bedrijvigheid en de historische schatten.

Fietsen

Fietsen in Haspengouw is genieten van een rijk cultuurlandschap met unieke vergezichten, kleine dorpskernen, pittoreske kapelletjes en imposante kastelen en vierkantshoeves.

Fietsen rond de Michaelhoeve
Wandelen

Limburg is de groenste provincie van het land. Heerlijk om erop uit te trekken voor een unieke wandeling. Van een ’s zondagsommetje tot een stevige kuitenbijter. Vind jouw favoriete route!

Wandelen rond de Michaelhoeve
Historische steden

De Michaelhoeve ligt centraal tussen een aantal inspirerende, historische steden in Haspengouw: Sint-Truiden, Tongeren, Borgloon, Luik en Maastricht. Ontdek ze allemaal.

Bezoek historische steden
Sint-Truiden by lights
608 304 Michaelhoeve - hoevetoerisme en boerderijvakantie

De lichtstad van Haspengouw ademt geschiedenis. Elke vrijdag, zaterdag en zondag na zonsondergang van 9 september 2017 tot 14 februari 2018 kan je een bezoek brengen aan Sint-Truiden by Lights, een sfeervolle wandeling die je niet mag missen. Na zonsondergang worden historische gebouwen en monumenten sfeervol verlicht. Dompel je onder in een subtiel lichtspel en beleef…

read more
Fruitpluk in Haspengouw
1024 768 Michaelhoeve - hoevetoerisme en boerderijvakantie

Niets is zo lekker als een vers geplukte appel’! Onder dat motto reserveren verschillende fruitboeren jaarlijks een gedeelte van hun plantage voor een superleuke ‘zelfplukdag’. Zeker leuk met de (klein)kinderen. Hugo Jacobs (Heide 114, Kortenbos) zaterdag 9 en 23 september, 7 en 14 oktober van 13u tot 17u. Inschrijven kan via hugo@jacobsfruit.be Jorishoeve (Boekhoutstraat 35,…

read more
Te bezoeken in Haspengouw
1024 683 Michaelhoeve - hoevetoerisme en boerderijvakantie

Met zijn romantische kastelen en rijke boomgaarden, religieuze monumenten en historische steden valt er altijd iets te beleven in Haspengouw. Fruit is hét uithangbord van Haspengouw. Proef van al het lekkers wat de Haspengouwse natuur voortbrengt. Streekproducten, rondleidingen in brouwerijen en wijndomeinen….. Alden Biesen Een schitterende erfgoedsite, een internationaal cultuur centrum, een toeristische trekpleister. Cultuur-…

read more